Как да изберете счетоводна къща

Вероятно няма нужда да се говори за това колко счетоводни услуги се предлагат в страната. Но как да се избере най-подходящата счетоводна къща? И от кое трябва да се ръководите при избора – от опита, квалификацията на експертите или на разходите за счетоводни услуги?
Тази дилема се решава просто – не може да се сбърка, ако направите избор в полза на компания с безупречна репутация в счетоводния бизнес. Репутацията е гаранция, че ще бъдат предоставени качествени счетоводни услуги. В България има стотици счетоводни къщи, но много малко са спечелили репутацията на надежден доставчик на професионални услуги, които отговарят на европейските и международни стандарти.

Как да се определи репутацията на счетоводната къща?

Първият доказан метод е сайта на заявителя. Красив дизайн, приятен и чист текст, лесен за навигация, многото подходяща и полезна допълнителна информация също е в негова полза. Но вашата основна задача е да откриете как тази компания се ползва с доверието на другите. За да направите това погледнете в „Клиенти”. Всяка уважаваща себе си счетоводна къща открито предлага тази информация. С това ще имате обективна представа за ефективността на дружество.