Държавен вестник

Едно от най-следените издания в България от всеки бизнесмен и предприемач е държавен вестник. Този вестник се издава от основния законодателен орган в държавата, а именно Народното събрание на Република България.

За кого е предназначен ДВ

За мнозина издаването и информацията в Държавен вестник е нещо, с което се сблъскват постоянно. Сред тези хора най-често попадат експертите по счетоводство, юристите, икономистите, ръководните кадри на различни бизнес структури и т.н. Благодарение на Държавен вестник много хора имат възможност бързо и лесно да се информират за законодателни промени, постановления, нормативни актове и други законови изменения, които могат да се окажат от съществено значение за техния живот и бизнес.

Как се разпространява

Днес съобразно модернизацията на разпространението му с цел по-доброто информиране на обществото за случващото се в държавата и нейния законодателен апарат всеки гражданин може да получи достъп до изданието онлайн. Това от своя страна спестява огромни разходи за разпространение и издаване. Ще отбележим, че бюджета за този информационен орган на държавната власт към 2007 година е бил в размер на 2,7 милиона лева, което не е никак малко за едва 21 000 екземпляра.

Както споменахме по-горе Държавен вестник е достъпен за сваляне в интернет и това е факт от 1 юли 2008 година. Като поне ние смятаме, че това е една добра и смислена алтернатива на хартиеното издание.

Друга информация в ДВ

Друга информация, достъпна чрез Държавен вестник освен законодателни промени в областта на прилаганото счетоводство, правни постановления и т.н. са обявленията за възлагане на обществени поръчки, което не бива подминавано с лека ръка от крупните бизнесмени, търсещи постоянни възможности да разширят своята дейност и да им бъде възложено изпълнението на сериозна подобна дейност. Публикуването на този вид информация в Държавен вестник е факт от 1 май 2005 година, като тази традиция се запазва и до днес.

Надяваме се да сме ви били полезни и да сте били доволни от предоставената информация, за да се възползвате от правото си на информираност, посредством Държавен вестник.

В сайта "Архив на Държавен вестник" ще намерите коментари по основните промени в данъчното и трудово-правното законодателство като Кодекс на труда 2012, ЗДДС 2013 и др.